Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
27.09.2023

Перехід на бік ворога та переслідування українського активіста: 12 років позбавлення волі отримали троє кримських окупаційних суддів

За публічного обвинувачення прокуратури Криму по 12 років позбавлення волі заочно отримали ще троє «суддів» з окупованого півострова. Їх було визнано винними у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Прокурори довели, що після захоплення півострова російськими збройними силами, українські судді зрадили присязі та перешли працювати до окупаційних судових органів ворога. При «новій» владі вони зайняли посади у «Верховному суді РК РФ», «Роздольненському районному суді РК» та «Київському районному суді м. Сімферополя».

Один із «суддів» також причетний до кримінального переслідування політичного в’язня Кремля, українського активіста Володимира Балуха. У 2015 році «суддя» надав дозвіл окупаційним силовикам на обшук житла,  а пізніше ухвалив рішення про арешт Володимира Балуха за нібито «непокору» міліції. 

У 2017 році репресивна судова система окупантів незаконно засудила Балуха до 3,7 років колонії загального режиму. У 2019 році політв’язня обміняли і він повернувся в Україну.

Своїми діями та рішеннями «служителі Феміди» сприяли становленню та зміцненню окупаційної влади на півострові, здійснювали правосуддя за російським законодавством, а також надавали допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у  м. Мелітополі.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя

кількість переглядів: 3321