Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
28.09.2023

Держзрада та колабораціонізм: підозрюється чиновник з Криму, який сприяє проведенню виборів на окупованому півострові

Прокуратура автономії повідомила про підозру колишньому заступнику начальника управління кримського підрозділу Пенсійного фонду України. Він перейшов на бік ворога та сприяв проведенню незаконних виборів на території окупованого півострова.
 
Слідство встановило, що до 2014 року підозрюваний працював на різних посадах в Головному управлінні Пенсійного фонду України в АРК, а на період окупації Криму російськими збройними силами обіймав посаду заступника начальника управління цього відомства.
 
Вже у 2023 році підозрюваний обійняв посаду керуючого у незаконно створеному Відділенні Фонду пенсійного та соціального страхування РФ по РК. 
 
Перебуваючи на цій посаді підозрюваний уклав угоду з так званим Головою виборчої комісії РК про «взаємодію» та надання інформації під час проведення виборів окупантів на території півострова.
 
Дії чиновника кваліфіковано за:
- ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада);
- ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність);
- ч. 5 ст. 27 та ч. 5 ст. 111-1 КК України (пособництво у колабораційній діяльності).
 
Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 3039