Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
02.10.2023

Допомагає армії ворога: за пособництво державі-окупанту підозрюється «волонтер» з Криму, який також причетний до корупції в Міноборони РФ

Прокуратура автономії повідомила про підозру мешканцю окупованого Криму, який організував волонтерське об’єднання, що займається підготовкою позашляхових автомобілів та передачею їх на потреби армії ворога. Дії підозрюваного кваліфіковано як пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України), йому загрожує до 12 років позбавлення волі.
 
Встановлено, що підозрюваний, за власною ініціативою, організував об’єднання «Буханка za ленточку», яке займається підготовкою позашляхових автомобілів та подальшою передачею їх в «зону проведення СВО». Окрім автівок, «волонтер» збирав кошти також на придбання одягу, амуніції, продуктів харчування, маскувальних сіток та іншого для військових РФ. 
 
Зазначені дії підозрюваного спрямовані на допомогу державі-окупанту з метою завдання шкоди Україні шляхом збору та передачі матеріальних ресурсів ворогу та її збройним формуванням.
 
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ СБУ в АР Крим.
 
Документуючи факти пособництва державі окупанту, прокуратура Криму виявила корупційну схему МО РФ. Посадовці російського міноборони знімали зі зберігання автомобілі марки «УАЗ» й ГАЗ «Соболь» та за документами списували їх як непридатні. Але насправді – продавали ці автівки «волонтерам», зокрема, й нашому підозрюваному.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 1723