Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
09.10.2023

Перейшли на бік ворога: судитимуть ще 8 окупаційних суддів з Криму

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальні акти стосовно ще 8 суддів, які перейшли на службу до окупаційних судів Криму. Дії обвинувачених кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Слідство встановило, що після окупації півострова російськими збройними силами, обвинувачені зрадили присязі на вірність народу України і почали працювати на ворога.

При окупаційній владі четверо з них обійняли посади заступників голів незаконно створених «Верховного суду Республіки Крим», «Ленінського районного суду АРК» та «Ленінського районного суду міста Севастополя». Інші четверо стали суддями в окупаційних: Двадцять першому арбітражному апеляційному суді РФ, Севастопольському міському суді та Гагарінському районному суді Севастополя.

Отже, обвинувачені сприяли переходу української судової системи, що діяла в Криму, на відправлення правосуддя за російським законодавством та допомагали РФ у проведенні підривної діяльності проти нашої держави. Також своїми незаконними рішеннями обвинувачені сприяли переслідуванню громадян України та придушенню спротиву окупації півострова.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя
 


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 905