Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
10.10.2023

Перед судом постане «самооборонівець», який вчинив ряд тяжких злочинів під час активної фази окупації Криму

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно учасника «Самооборона Криму». Його дії кваліфіковано за трьома статтями Кримінального кодексу України. А саме за посягання на територіальну цілісність та недоторканість України, державну зраду, а також участь у незаконному збройному формуванні (ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 110 та ч. 2 ст. 260 КК України в редакції від 2014 року). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Слідство встановило, що громадянин України наприкінці лютого 2014 року долучився до лав незаконного збройного формування «Самооборона Криму». 

Разом з іншими учасниками НЗФ, він був задіяний до блокування адміністративних будівель у місті Судак. Також «самооборонівці» «патрулювали» вулиці міста, здійснювали незаконні перевірки документів громадян України та обшуки транспортних засобів. Окрім того, обвинувачений охороняв «громадський порядок» під час проведення незаконного «референдуму» в Криму у 2014 році. 

Пізніше за свої «заслуги» перед окупантами «самооборонівець» отримав медаль «За захист Криму».

Досудове розслідування здійснювалося ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 890