Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
05.10.2023

Прокуратура Криму підозрює у колабораційній діяльності 9 підприємців з півострова, які пішли на співпрацю з ворогом

Прокуратура автономії повідомила про підозри ще 9 колаборантам з Криму, які співпрацюють з окупантами на півострові. Дії підозрюваних кваліфіковано як колабораційна діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Їм загрожує до п’яти років позбавлення волі.
 
Починаючи з 2022 року «бізнесмени» загалом уклали 52 контракти з низкою структур, які фінансують з російського державного бюджету. Серед них окупаційні: «прокуратура Республіки Крим», «військова прокуратура Чорноморського флоту», «адміністрація міста Ялти», різні підрозділи МВС РФ в Криму та інші незаконно створені державою-окупантом установи.
 
За умовами договорів, підозрювані мали поставити товари та надати послуги, зокрема, і в рамках оборонного замовлення ворога. До прикладу, частина контрактів була укладена щодо налаштування радіозв’язку, монтажу охоронної сигналізації, поставки російської символіки та капітального ремонту складу озброєння.
 
Окрім того одна з фігуранток мала організувати відпочинок для дітей «учасників СВО» – військових, дії яких призводять до смертей сотень ні в чому не винних українських дітей.
 
Загалом за свою співпрацю з РФ підозрювані мають отримати з держбюджету РФ понад 151 млн російських рублів, що дорівнює вартості понад 500 дронів моделі DJI MAVIC 3. 
 
Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 752