Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
16.10.2023

Поставляли паливо для окупантів: за колабораціонізм судитимуть директора та бухгалтера кримського підприємства

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно комерційного директора та бухгалтера однієї з кримських компаній, які поставляли паливно-мастильні матеріали окупантам. 

Встановлено, що у 2022 році один із обвинувачених уклав контракт з окупаційним «Кримським лінійним управлінням МВС Росії на транспорті» щодо постачання їм паливо-мастильних матеріалів. Угода була укладена на суму понад 5,5 млн російських рублів. Виконання фінансово-господарського зобов’язання відповідно до контракту виконувала бухгалтер підприємства.

Таким чином обвинувачені займались господарською діяльністю у взаємодії з державою-агресором, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, тобто у здійсненні колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 КК України). Їм загрожує до п’яти років позбавлення волі. 

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 947