Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
20.10.2023

Державна зрада: прокуратура Криму скерувала до суду обвинувальний акт стосовно окупаційної судді, яка причетна до переслідування громадян України

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно окупаційної судді з Криму. Її дії кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Обвинуваченій загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
Слідство встановило, що  після окупації півострова російськими збройними силами, жінка зрадила присязі на вірність народу України. Перебуваючи на посаді судді Керченського міського суду АРК, вона перейшла працювати на бік ворога. У 2020 році обвинувачену, указом президента РФ,  призначено суддею «Верховного суду Республіки Крим».
 
Своїми діями та рішеннями ця «служителька Феміди» сприяла переходу української судової системи, що діяла в Криму, на відправлення правосуддя за російським законодавством та сприяла РФ у проведенні підривної діяльності проти нашої держави.
 
Також «суддя» причетна до переслідування громадян України та придушення спротиву окупації півострова. Зокрема, перебуваючи у складі окупаційного «Верховного суду» у Криму, вона брала участь у винесенні незаконного вироку проти Голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова та ув’язнення активіста Едема Бекірова.
 
Досудове розслідування здійснювалося ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі, оперативний супровід – ДЗНД СБУ.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя
 


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 1639