Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
27.10.2023

Перейшли на бік ворога: до суду скеровано 4 обвинувальні акти стосовно окупаційних силовиків


Прокуратура автономії скерувала до суду ще чотири обвинувальні акти, щодо колишніх працівників МВС України в АР Крим. Вони зрадили присязі на вірність українському народові та нині представляють інтереси ворога на керівних посадах. Дії правопорушників кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України), що передбачає покарання до п’ятнадцяти років ув’язнення.
 
Слідством встановлено, що після окупації півострова в 2014 році та утворення окупаційних органів влади РФ, зокрема «Міністерства внутрішніх справ Республіки Крим», обвинувачені перейшли на бік ворога та зайняли наступні посади:
-    заступник міністра внутрішніх справ у Республіці Крим РФ;
-    начальник управління МВС Росії по місту Ялті;
-    начальник відділу МВС Росії у місті Судаку;
-    начальник Лінійного відділу поліції в аеропорту Сімферополь МВС Росії на транспорті.
Таким чином, підозрювані надавали представникам РФ допомогу в проведенні підривної діяльності на території України та подальшій окупації півострова, представляючи інтереси країни-агресора на вище згаданих посадах.  
Спеціальні досудові розслідування здійснено СУ СБУ в АР Крим. 
 


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя

кількість переглядів: 1249