Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
30.10.2023

Вироки за держзраду отримали ще 5 окупаційних суддів з Криму


За публічного обвинувачення прокуратури АР Крим та м. Севастополя 12 та 13 років позбавлення волі заочно отримали ще п’ять окупаційних судді з Криму. Їх було визнано винними у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).
 

Прокурори довели, що після окупації півострова російськими збройними силами, судді зрадили присязі на вірність українському народу та перейшли на бік ворога. При «новій» владі вони обійняли посади заступників голів «Євпаторійського міського суду» та «Бахчисарайського районного суду», двоє із засуджених працювали у «Ялтинському міському суді» та ще один у «Совєтському районному суді».
 

Зокрема, один із суддів причетний до ухвалення незаконних рішень стосовно кримчан, які 3 травня 2014 року виступили проти окупації півострова та вийшли на підтримку лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, якому окупанти заборонили в’їзд до Криму. Тоді протестувальники перекрили дорогу на кількох ділянках трас, за що окупанти кваліфікували їхні дії як «адміністративне правопорушення» та притягнули їх до «відповідальності». 
 

Своїми діями та рішеннями «служителі Феміди» сприяли становленню та зміцненню окупаційної влади на півострові та здійснювали правосуддя за російським законодавством. 
Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у  м. Мелітополі.

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя

кількість переглядів: 1154