Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
01.11.2023

Присвоїла близько 2 мільйонів доларів США: ексзаступницю голови Київської міської держадміністрації судитимуть за шахрайство

Прокуратура Криму скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишньої заступниці голови КМДА. На думку слідства обвинувачувана незаконно заволоділа чужими коштами, від продажу кримської нерухомості, в особливо великих розмірах. Дії жінки кваліфіковано як шахрайство, передбачене ч. 4 ст. 190 КК України, їй загрожує до восьми років позбавлення волі.
 
 
У 2021 році потерпілий, маючи у власності майно на окупованому півострові, вирішив його продати, щоб уникнути незаконної «націоналізації» цього майна з боку окупаційної влади. Загальна сума продажу становила 1 мільйон 927 тисяч доларів США (53 471 552 грн). 
 
 
У свою чергу, обвинувачена взяла на себе зобов’язання допомогти потерпілому у переведенні коштів з окупованої території Криму на материкову частину України. Оскільки колишня заступниця голови КМДА була досить відомою у колі політичних та бізнесових еліт й мала матеріальні статки, потерпілий погодився скористатися її «послугами». 
 
 
Чоловік повністю виконав інструкції обвинуваченої щодо передачі коштів  на окупованій території її спільнику. Надалі, колишня чиновниця присвоїла собі, шляхом обману, вказані гроші та передавати їх потерпілому відмовилась, в результаті чого спричинила йому матеріальну шкоду в особливо великих розмірах. 
Досудове розслідування - ГУНП в АР Крим та місті Севастополі.
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя.

кількість переглядів: 1262