Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
01.11.2023

Заочно судитимуть ще 11 підприємців з Криму, які співпрацюють з ворогом в рамках оборонного замовлення

Прокуратура автономії скерувала до суду 11 обвинувальних актів стосовно кримських підприємців, які співпрацюють з ворогом. Їхні дії кваліфіковано як колабораційна діяльність (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Обвинуваченим загрожує до п’яти років позбавлення волі.
 

Слідство встановило, що у 2022-2023 роках «бізнесмени» уклали контракти з низкою незаконно створених у Криму окупаційних державних структур. Зокрема, серед них окупаційні Міністерство праці та соціального захисту РФ, військова прокуратура Чорноморського флоту, МВС Республіки Крим та його підрозділи, а також різні управління МНС по Криму та Севастополю.
 

За умовами договорів, обвинувачені мали поставити товари та надати послуги, зокрема, і в рамках оборонного замовлення ворога. До прикладу, частина контрактів була укладена щодо ремонту службових авто, монтажу пожежної сигналізації, здачі в оренду нежитлових приміщень та поставки продуктів харчування.
 

Загалом за свою співпрацю з РФ обвинувачені мають отримати з держбюджету РФ майже 55 млн російських рублів.
Досудове розслідування здійснювалося ГУ СБУ в АР Крим.
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя

кількість переглядів: 1015