Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
07.11.2023

За публічного обвинувачення прокуратури автономії 12 років позбавлення волі отримав кримчанин, який воював на боці РФ

  За публічного обвинувачення прокуратури АР Крим та м. Севастополя до 12 років позбавлення волі засуджено кримчанина, який воював на боці ворога. Його визнано винним у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).
 

Прокурори довели, що у 2021 році, розуміючи, що триває міжнародний збройний конфлікт, чоловік уклав контракт щодо служби у російських збройних силах. Вже після повномасштабного вторгнення РФ, у складі армії держави-окупанта, він зайшов на материкову територію України.
 

Засуджений брав участь в активних бойових діях проти наших Сил Оборони. Зокрема, виконував «завдання» ворога на території Херсонської та Миколаївської областей. Згодом його взяли у полон українські захисники.
 

Його дії нанесли шкоду суверенітету, територіальній цілісності та обороноздатності України. 
 

«Росія активізує незаконну мобілізацію в Криму. Ми вкотре наголошуємо, що відповідно до Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року, державі-окупанту заборонено примушувати цивільне населення окупованої території служити в її збройних силах. Однак, якщо ви добровільно приєднаєтеся до ЗС РФ та візьмете участь у війні проти України, ваші дії будуть кваліфіковані, як злочин проти основ національної безпеки» - зазначає керівник прокуратури автономії Ігор Поночовний.  
 

У дописах на Telegram https://t.me/prokark/1194  та офіційному сайті https://ark.gp.gov.ua/ua/okupation.html ви можете знайти усю необхідну інформацію щодо того, як уникнути незаконної мобілізації до армії ворога.
 

Досудове розслідування здійснювалося ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі.
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба АР Крим та м. Севастополя

кількість переглядів: 306