Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
09.11.2023

Співпрацював з окупантами та сприяв вивезенню награбованого українського зерна:  про підозру повідомлено херсонському фермеру

Прокуратура автономії повідомила про підозру 44-річному фермеру з села Інгулець Херсонської області. Його дії кваліфіковано як пособництво державі-окупанту (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 КК України). Чоловіку загрожує до 12 років позбавлення волі.
 

Встановлено, підозрюваний був фермером та займався вирощуванням зернових, бобових й олійних культур. Після початку повномасштабного вторгнення та окупації РФ частини Херсонської області, аграрій добровільно почав допомагати збройним силам ворога. 
 

Чоловік розмістив російських окупантів у приміщеннях свого підприємства, забезпечував їх харчуванням та допомагав облаштовувати ворожі блокпости. 
 

Підозрюваний, використовуючи власну та окупаційну вантажну техніку, організував завезення награбованого росіянами українського зерна  на територію свого підприємства, його зберігання та подальше вивезення до окупованого Криму. 
 

Зазначені дії підозрюваного спрямовані на допомогу державі-окупанту з метою завдання шкоди Україні шляхом передачі матеріальних ресурсів ворогу та його збройним формуванням.
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ СБУ в АР Крим.
 
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя.
 
 

 

кількість переглядів: 504