Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
14.11.2023

Збирав кошти для армії ворога: прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт щодо кримського «z-волонтера» 

Прокуратура Криму скерувала до суду обвинувальний акт стосовно кримського «z-блогера» та «волонтера», який підтримує РФ і збирає кошти на війну проти України. Його дії  кваліфікували як пособництво державі-агресору (ч.1 ст. 111-2 КК України). Чоловіку загрожує до 12 років позбавлення волі. 
 

З початку повномасштабного вторгнення, обвинувачений регулярно публікує відео та дописи у власних соціальних мережах з інформацією про збори й заклики допомогти армії ворога. Як встановило слідство, «волонтер» збирав кошти, зокрема, на дрони для артилерії і розвідки окупантів, а також на пересувний комплекс радіоелектронної боротьби.
 

Пізніше чоловік звітував про результати проведених «зборів» та публікував відеозаписи, на яких різні підрозділи ЗС РФ висловлюють подяку за отримані технічні засоби. 
 

Зазначені дії обвинуваченого спрямовані на допомогу державі-окупанту з метою завдання шкоди Україні шляхом збору та передачі матеріальних ресурсів ворогу та його збройним формуванням.
 

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося СУ ГУ СБУ в АР Крим. 

Розслідування щодо інших протиправних фактів діяльності вказаної особи триває.
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя.

кількість переглядів: 459