Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
17.11.2023

Підтримує ворога та збирає кошти для окупантів: прокуратура автономії повідомила про підозру колишній українській спортсменці 

Прокуратура автономії повідомила про підозру колишній українській спортсменці з окупованого Криму. Її дії кваліфіковано як пособництво державі-окупанту (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Їй загрожує до 12 років позбавлення волі.
 

Підозрювана - колишня українська спортсменка, багаторазова чемпіонка Європи та світу, яка з 2016 року виступала у складі збірної РФ, однак, після заборони спортсменам з країни-агресора брати участь у міжнародних змаганнях «поставила свою кар'єру на паузу». 
 

Після повномасштабного вторгнення РФ до України вона організувала «волонтерський рух» в окупованому Криму та почала допомагати ворогу. Будучи публічною особою, жінка неодноразово виступала у пропагандистських медіа з підтримкою «СВО» та регулярно публікувала дописи у соцмережах про збори й заклики допомогти окупантам. 
 

Зазначені дії підозрюваної спрямовані на допомогу державі-окупанту з метою завдання шкоди Україні шляхом передачі матеріальних ресурсів ворогу та його збройним формуванням.
 

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ СБУ в АР Крим.
 
Пресслужба АР Крим та м. Севастополя

кількість переглядів: 471