Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
22.11.2023

Перейшли на службу до ворога: у колабораційній діяльності підозрюються ще 13 окупаційних чиновників з Криму

Прокуратура автономії повідомила про підозру ще 13 чиновникам з Криму, що добровільно погодились на співпрацю з окупантами. Їх дії кваліфіковано як колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.
 
Встановлено, що у 2022-2023 роках підозрювані почали працювати на ворога у незаконно створених органах влади на півострові. 
 
Йдеться про так званих: 
 
  • голів  міської ради Феодосії,  адміністрації Совєтського та Білогірського районів; 
  • заступників голів адміністрації міста Керч, Державного комітету у справах міжнаціональних відносин Республіки Крим, Державної Ради Республіки Крим, адміністрації міста Судак; 
  • заступників міністра майнових та земельних відносин Республіки Крим, праці та соціального захисту та житлово-комунального господарства Республіки Крим;
  • керівників апарату адміністрації Чорноморського району та апарату адміністрації міста Феодосії; 
  • працівників адміністрації міста Армянськ.
 

Підозрювані добровільно зайняли окупаційні посади, безпосередньо, реалізовуючи політику РФ,  активно поширюючи ідеї «руського міру» та виконуючи інші обов’язки, спрямовані на забезпечення функціонування влади окупантів на півострові.
 

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя.

кількість переглядів: 565