Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
27.11.2023

Сприяв проведенню незаконних виборів в окупованому Криму: підозрюється директор підприємства

Прокуратура автономії повідомила про підозру кримчанину, що допомагав окупантам у проведенні виборів на території півострова. Його дії кваліфіковано як пособництво у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 27 та ч. 5 ст. 111-1 КК України). Чоловіку загрожує до десяти років позбавлення волі. 
 
Встановлено, що підозрюваний обіймає посаду генерального директора  окупаційного видавництва і типографії «Таврида», починаючи з липня 2023 року. За його керівництва підприємство займалось виготовленням бюлетенів для голосування на незаконних виборах у серпні 2023 року в Криму.
 
Згідно з розпорядженням уряду держави-окупанта, з 2020 року типографія «Таврида» – єдиний на території окупованого півострова постачальник, у якого здійснюють закупівлю бюлетенів та інших необхідних матеріалів для проведення виборів чи інших незаконних заходів на півострові. 
 
Таким чином підозрюваний добровільно, всупереч вимогам законодавства України, допомагав державі-агресору у проведенні «голосування» на окупованому півострові. 
 
Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ СБУ в АР Крим
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 


Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя.

кількість переглядів: 702