Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
28.11.2023

Прокуратура Криму скерувала до суду обвинувальний акт щодо гендиректора пропагандистського медіахолдингу ТРК «Крим» - найбільшого «кремлівського рупору» на півострові 

Прокуратура АР Крим та м. Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт щодо генерального директора окупаційного медіахолдингу «Телерадіокомпанія Крим». До ТРК входить 16 проросійських ЗМІ, зокрема, найбільші «кремлівські рупори» тимчасово окупованого півострова: «Перший кримський», «Крим 24» та інші «медіа».
 

На своїй посаді обвинувачений бере активну участь у проведенні політичних та інформаційних заходів задля підтримки збройної агресії РФ. Також здійснює пропагандистську діяльність та просуває російські наративи, впливаючи у такий спосіб на свідомість мешканців окупованих територій. 
 

«Журналіст» розповсюджує матеріали із закликами до насильницької зміни встановленого в Україні конституційного ладу та зміни меж її державного кордону.
 

Загалом, чоловік почав працювати на ворога відразу після окупації півострова ЗС РФ. Він обіймав різні окупаційні посади: головного редактора телеканалу «Перший Кримський»; заступника міністра інформації і зв’язку Криму тощо. 
 
 
Дії обвинувачуваного кваліфіковано як:
- дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади (ч. 3 ст. 109 КК України);
- посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК України);
- колабораційна діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України);
- виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України).
 

Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.
 
 
Спеціальне досудове розслідування здійснено СУ ГУ СБУ в АР Крим
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя
 

кількість переглядів: 748