Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
29.11.2023

Підтримувала дії агресора та виправдовувала війну проти України: вирок отримала кримська «сенаторка»

За публічного обвинувачення прокуратури Криму 11 років позбавлення волі заочно отримала кримська «сенаторка» (попередня назва посади – член Ради Федерації РФ від окупаційної влади Республіки Крим). ЇЇ визнано  винною у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України) та виправдовуванні, визнанні правомірною збройну агресію РФ проти України, глорифікацію її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України)
 

Після повномасштабного вторгнення Росії на територію України засуджена неодноразово виступала у пропагандистських засобах масової інформації держави-агресора.
 

У своїх промовах вона публічно підтримувала незаконні дії окупантів та називала війну, розв’язану РФ, «порятунком населення від фашистської ідеології». «Сенаторка» неодноразово закликала до  необхідності активізації «спецоперації» та наголошувала, що це робиться з метою «очищення від погані». У своїх виступах окупаційна чиновниця підтримувала вчинення російською армією воєнних злочинів та злочинів проти людяності на українській території, а також висловлювала вдячність «захисникам» та «визволителям».
 

Загалом, з моменту окупації Криму ЗС РФ у 2014 році обвинувачена перейшла на бік ворога та активно почала будувати свою «кар’єру». Спочатку займала посаду члена Ради Федерації Федеральних зборів Росії від окупаційної адміністрації РФ в Криму, у 2019 році її призначили повторно.
 

Обвинувальний акт за фактом вчинення вказаною особою державної зради знаходиться на розгляді суду. 

Досудове розслідування здійснювалось слідчими СУ ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі.
 

Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя
 

кількість переглядів: 699