Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
30.11.2023

У державній зраді підозрюється окупаційна заступниця Голови Ради міністрів із Криму

Прокуратура Криму повідомила про підозру окупаційній заступниці Голови Ради міністрів/міністерці з півострова. Жінка обіймала адміністративні посади в апараті Верховної Ради Криму, однак зрадила присязі та перейшла на службу до ворога. Її дії кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років. 
 
Встановлено, що після окупації півострова підозрювана погодилась на співпрацю з ворогом та почала будувати свою «кар’єру» на службі в окупантів. Пізніше, у 2019 році вона зайняла посаду так званого заступника Голови Ради міністрів Республіки Крим міністра праці та соціального захисту РК, де працює донині. 
 
Своїми діями та рішеннями підозрювана сприяла становленню та зміцненню держави-агресора на території окупованого півострова, брала активну участь у їхньому формуванні та функціонуванні.
 

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ СБУ в АР Крим
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

кількість переглядів: 695