Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
04.12.2023

Допомога у проведенні незаконного референдуму: підозрюється окупаційний голова виборчої комісії з Криму

Прокуратура автономії повідомила про підозру окупаційному голові «Виборчої комісії Республіки Крим». Мешканець півострова вступив у співпрацю з ворогом та сприяв проведенню незаконного голосування на території Криму. Його дії кваліфіковано як пособництво у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі. 
 
Йдеться, що підозрюваний, представляючи інтереси держави-агресора, допомагав окупантам у проведенні незаконного референдуму на території Криму у серпні 2022 року. Чоловік координував формування та функціонування ворожих «територіальних комісій», а також відкривав й організовував роботу окупаційних «виборчих дільниць» та забезпечував технологічним обладнанням. 

За активного сприяння підозрюваного було відкрито та організовано роботу вище згаданих «дільниць» у шести містах окупованого Криму. Зокрема, у Севастополі, Сімферополі, Керчі, Джанкої, Євпаторії та Ялті. 
 
Нагадаємо, що після окупації півострова у 2014 році підозрюваний обійняв посаду окупаційного голови так званої «Виборчої комісії Республіки Крим». Обвинувальний акт за фактом вчинення ним державної зради з 2019 року знаходиться на розгляді суду. 
 
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ СБУ в АР Крим
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Криму та міста Севастополя

кількість переглядів: 946