Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
07.12.2023

Задоволено позов прокуратури автономії щодо припинення незаконного користування надрами в Криму

Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позовну заяву прокуратури автономії до одного з окупаційних підприємств про анулювання спеціального дозволу на користування надрами на території Криму.
 
 
Встановлено, що «Керченський історико-культурний заповідник» здійснював будівництво та експлуатацію підземних споруд, непов’язаних із видобуванням корисних копалин на підставі спеціального дозволу, виданого державними органами України. Відповідно до дозволу підприємство повинне сплачувати податки та дотримуватися встановлених умов щодо екології та природних ресурсів. Однак, після окупації півострова, установа не виконувала свої зобов’язання та зареєструвалася як суб’єкт РФ, що передбачає сплату обов’язкових платежів державі-агресору.
 
 
Правовідносини у сфері надрокористування мають спрямовуватися на ефективне використання ресурсного та інвестиційного потенціалу родовищ, а також на максимальне наповнення Державного бюджету України коштами від їх промислового видобування. Саме тому, прокуратура автономії в інтересах держави звернулась до суду з позовною заявою про анулювання вказаному підприємству спеціального дозволу на користування надрами. 
 

Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя

кількість переглядів: 831