Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
10.12.2023

Міжнародний день прав людини

Сьогодні, 10 грудня, відзначається Міжнародний день прав людини. Цього дня 1948 року Генеральна Асамблея ООН ухвалила Загальну декларацію прав людини, положення якої закріплюють, що права людини – невід’ємний елемент людської особистості і людського буття.
 
Однак порушення норм міжнародного права та численні порушення прав людини на окупованому півострові – це політика, яку РФ проводить з початку окупації Криму. Українці, які там мешкають та виступають проти окупації Криму або висловлюють незгоду з інших питань, відразу зазнають серйозних порушень прав людини та переслідувань з боку держави-агресора.
 

З моменту повномасштабного вторгнення кількість таких випадків значно збільшилась. Зокрема, зростають випадки переслідування окупаційною владою громадян України за «дискредитацію армії РФ», продовжуються незаконні обшуки, затримання, «показові судилища» та ув'язнення кримчан. Це лише частина того, через що довелось і доводиться проходити українцям на окупованій державою-агресором території. Усі ці факти зафіксовані в кримінальних провадженнях прокуратури автономії.
 

І, як би сильно окупанти не залякували кримчан, спротив триває та посилюється. 
Важливо пам’ятати, що в Криму живуть та чекають на деокупацію сотні тисяч проукраїнських мешканців, попри усі намагання Росії колонізувати півострів, знищити  українську ідентичність та мілітаризувати свідомість. 
У боротьбі з агресором правда та справедливість мають перемогти!
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

кількість переглядів: 672