Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
18.12.2023

Колабораційна діяльність: прокуратура автономії підозрює 155 осіб з окупованого Криму, які співпрацюють з ворогом 

За фактом вчинення колабораційної діяльності прокуратура АР Крим та м. Севастополя повідомила про підозри 155 особам з півострова, які у тій чи іншій формі співпрацюють з державою-окупантом. 

На розгляд суду скеровано 87 обвинувальних актів. 
 

За публічного обвинувачення винесено 3 вироки. Йдеться про підприємців, які співпрацюють з ворогом в рамках «оборонного замовлення», а також кримську сенаторку, що підтримувала дії агресора та виправдовувала війну проти України.
 

Загалом з березня 2022 року, коли стаття 111-1 КК України (колабораційна діяльність) набрала чинності, органи правопорядку автономії розпочали 226 кримінальних проваджень за вказаною статтею. 
 

Серед підозрюваних та обвинувачених – окупаційні кримські топ посадовці та чиновники різного рівня, правоохоронці,  судді, а також підприємці, які пішли на співпрацю з ворогом та надають свої послуги в рамках оборонного замовлення РФ. 
 

Під час розслідування таких кримінальних проваджень прокуратура автономії зважає на обставини вчинення злочину, наявність умислу, суспільну небезпеку і масштаби заподіяної шкоди. До кожного факту прокурори підходять індивідуально. В пріоритеті ті, хто добровільно співпрацює з державою-агресором, її окупаційною адміністрацією, силовими структурами тощо. 
 

Російська пропаганда продовжує намагання залякувати кримчан, що «посадять всіх», і з початком повномасштабного вторгнення цей тиск лише посилюється. Але насправді – це жодним чином не відповідає дійсності, оскільки Україна – демократична європейська країна, що не має такої мети, на відміну від РФ.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

 

кількість переглядів: 804