Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
26.12.2023

Що чекає кримських зрадників?

Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя продовжує працювати задля встановлення та притягнення до відповідальності держзрадників з Криму, що зрадили присязі на вірність народу України та вирішили співпрацювати з ворогом.
 

З початку окупації півострова російськими збройними силами у 2014 році, органи правопорядку автономії загалом розслідували 585 кримінальних проваджень щодо 708 злочинів за вчинення державної зради (ст. 111 КК України).
 

Підозри у вчиненні даного злочину повідомили 770 особам.
До суду скеровано 375 обвинувальних актів. Серед обвинувачених чиновники різного рівня, судді, працівники правоохоронних та виправних установ, а також колишній командувач Військово-Морських Сил ЗСУ.
 

Загалом, до повномасштабного вторгнення, було винесено 4 вироки за вчинення державної зради депутатами кримського парламенту. Суттєвий прогрес з’явився після 24 лютого 2022 року. Українськими судами, за публічного обвинувачення прокуратури автономії, було винесено 68 вироків кримським держзрадникам. Серед засуджених колишні депутати ВР АР Крим та Севастопольської міської ради, судді, прокурори, а також окупаційний «міністр охорони здоров’я Республіки Крим».

Далі - більше!
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

кількість переглядів: 911