Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
04.01.2024

Впроваджувала «ідеї руського міра» в «молодіжну політику» на півострові: підозрюється окупаційна чиновниця

Прокуратура автономії повідомила про підозру окупаційній заступниці голови Держкомітету молодіжної політики РК. Її дії кваліфіковано як колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України), санкція статі передбачає до 10 років позбавлення волі.  
 

У 2022 році підозрювана за власної ініціативи зайняла окупаційну посаду «заступника голови Державного комітету молодіжної політики Республіки Крим», де працює донині. 
 

Окупаційна чиновниця впроваджує «ідеї руського міра» та пропагандистські наративи під час формування «молодіжної політики» в Криму. Також вона організовує роботу комітету, займається інформаційною діяльністю у відомстві, вирішує кадрові питання тощо. 
 

До окупації півострова, підозрювана була учасницею програми стажування молоді у Верховній Раді Автономної Республіки Крим, однак у 2014 році почала будувати власну «кар’єру» у незаконно створених окупаційних органах на півострові.  
 
 
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ СБУ в АР Крим
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

кількість переглядів: 818