Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
05.01.2024

Державна зрада: підозрюється топ чиновниця окупаційного режиму на півострові 

Прокуратура автотомії повідомила про підозру окупаційній першій заступниці міністра праці та соціального захисту Республіки Крим. Після окупації півострова у 2014 році жінка зрадила присязі на вірність українському народу та перейшла на службу до ворога. Її дії кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 15 років. 
 
 
До окупації півострова підозрювана обіймала посаду начальниці Управління Пенсійного фонду України в Київському районі м. Сімферополь АР Крим. Однак, у 2014 році вона почала будувати кар’єру в окупаційних органах влади. 
 

На своїх посадах, починаючи з 2014 року, підозрювана свідомо брала участь в утворенні та функціонуванні окупаційної влади РФ на території півострова. Таким чином, сприяла проведенню підривної діяльності проти України на шкоду її суверенітетові та територіальній цілісності. 
 
 
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ СБУ в АР Крим
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

 

кількість переглядів: 954