Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
09.01.2024

Державна зрада: засуджено 14 окупаційних суддів із Криму

За процесуального керівництва прокуратури автономії заочні вироки отримало 14 окупаційних суддів із Криму. Їх визнано винними у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Так, один із «служителів Феміди» отримав 15 років, ще дев’ять - 12 років та ще чотири «судді» отримали по 13 років позбавлення волі. 
 

Прокурори довели, що після окупації півострова, «судді» зрадили присязі на вірність українському народові та зайняли посади у незаконно створених судових органах на півострові, йдеться про:
 
  • Верховний суд Республіки Крим; 
  • Арбітражний суд міста Севастополя;
  • Бахчисарайський, Сімферопольський, Роздольненський, Джанкойський та Ленінський районні суди РК;
  • Керченський міський суд РК;
  • Залізничний районний суд міста Сімферополя.
 
 
До прикладу, одна із засуджених, колишня суддя Роздольненського районного суду АР Крим, на новій посаді ухвалила незаконний вирок щодо українського активіста Володимира Балуха. Ще один засуджений, за час своєї незаконної діяльності з 2014 по 2016 роки від імені РФ прийняв рішення щонайменше у 1121 судових справах. 
 

На своїх посадах «служителі Феміди» здійснювали «правосуддя» від імені держави-агресора, а також надавали допомогу ворогу у проведенні підривної діяльності проти України, сприяли становленню та зміцненню окупаційної влади на півострові.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось ТУ ДБР, розташованим у місті Мелітополі.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя
 

кількість переглядів: 758