Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
12.01.2024

Примусова паспортизація РФ: чи буде відповідальність за отримання російського паспорту?

Примусова паспортизація громадян України – практика держави-агресора, яка розпочалась у Криму та продовжується на інших окупованих територіях. Це своєрідний формальний спосіб легітимізувати подальшу збройну агресію РФ проти України під приводом захисту «російських громадян».
 
Відсутність права на медичний захист, соціальну допомогу, неможливість працевлаштування, переслідування з боку окупаційної влади, загроза примусової депортації – усе це, фактично, не залишає людям права вибору і змушує до отримання громадянства РФ. Такі дії з боку держави-агресора, безумовно, є елементом системного тиску на українців, які вимушені жити в окупації, а також суперечать принципам і нормам міжнародного права.
 
До того ж, видача російських паспортів робить українців заручниками країни-терориста та в такий спосіб змушує брати участь  у бойових діях проти України. 
 

Прокуратура автономії нагадує, що паспорти, видані окупаційною владою, не визнаються Україною. Громадяни, які отримали їх вимушено, не несуть кримінальної відповідальності та не будуть позбавлені українського громадянства.
 
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

кількість переглядів: 814