Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
17.01.2024

Переслідування українців у Криму: засуджено окупаційного «служителя Феміди»

За публічного обвинувачення прокуратури автономії вирок отримав ще один окупаційний суддя з Криму. Його визнано винним у вчиненні державної зради за ч. 1 ст. 111 КК України та засуджено до 13 років позбавлення волі. Після окупації півострова чоловік зрадив присязі на вірність українському народу, також він причетний до переслідування українців на території окупованого Криму. 
 
До окупації півострова засуджений обіймав посаду судді Севастопольського апеляційного адміністративного суду. Втім пішов на співпрацю з ворогом та був призначений заступником голови окупаційного «Київського районного суду міста Сімферополя Республіки Крим».
 
Здійснюючи «правосуддя» від імені держави-окупанта, «служитель Феміди» ухвалював рішення про продовження строку тримання під вартою українського журналіста Владислава Єсипенка, активістів Едема Бекірова та Олега Приходька, які переслідувались окупантами за політичними ознаками. 
 

Таким чином, засуджений умисно діяв на шкоду суверенітету, територіальній цілісності України та сприяв становленню та зміцненню органів «судової влади» на окупованому півострові. 
 

Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

кількість переглядів: 635