Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
29.01.2024

Підтримувала дії ворога та виправдовує війну проти України: підозрюється окупаційна чиновниця з Криму

Прокуратура автономії повідомила про підозру окупаційній чиновниці та пропагандистській журналістці з Криму. У співпраці з ворогом підозрювана неодноразово публічно виправдовувала дії держави-агресора (ч. 3 ст. 436-2 та ч. 6 ст. 111-1 КК України). Їй загрожує до 12 років позбавлення волі. 
 

Після окупації півострова підозрювана почала активно співпрацювати з ворогом. Зараз вона обіймає окупаційні посади: головного редактора інформагентства «Крим сьогодні», голови ради «Української громади Криму» та є заступником голови Комітету із законодавства Державної Ради РК.
 

Після повномасштабного вторгнення Росії підозрювана неодноразово виступала у пропагандистських засобах масової інформації держави-агресора. 
 

Зокрема, у своїх виступах вона підтримувала незаконні дії окупантів та поширювала російські наративи про «повернення додому» українських територій. Також підозрювана наголошувала, що, як виявляється, Україна «загниває у націоналізмі та пригніченні російськомовного населення». 
 

Отже, «чиновниця», представляючи інтереси ворога, здійснювала інформаційну діяльність, що спрямована на ослаблення національних інтересів України, підтримку держави-агресора, виправдовування та заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України.
 
 
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в АР Крим та місті Севастополі
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя
 

кількість переглядів: 642