Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
30.01.2024

Допомагала у проведенні незаконних виборів у Криму: підозрюється окупаційна чиновниця

Прокуратура автономії повідомила про підозру виконуючій обов’язки гендиректора «Тавриди». Підозрювана сприяла проведенню незаконних виборів на півострові. Її дії кваліфіковано як пособництво у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 27 та чч. 4, 5 ст. 111-1 КК України) та загрожує до 10 років позбавлення волі.
 

За керівництва підозрюваної, підприємство займалось виготовленням бюлетенів для голосування на незаконних виборах до «Державної ради РК» у 2022 році в окупованому Криму.
 

Згідно з розпорядженням уряду держави-окупанта, з 2020 року типографія «Таврида» – єдиний на території окупованого півострова постачальник, у якого здійснюють закупівлю бюлетенів та інших необхідних матеріалів для проведення виборів чи інших незаконних заходів на півострові. 
 

Таким чином, підозрювана добровільно, всупереч вимогам законодавства України, допомагала державі-агресору у проведенні «голосування» на окупованому півострові.
 
 
Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ СБУ в АР Крим
 
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя
 

кількість переглядів: 685