Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
02.02.2024

Агітувала колег перейти на бік ворога: судитимуть керівницю кадрового підрозділу кримського Міністерства внутрішніх справ

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишньої чиновниці ГУМВС України в АР Крим, яка агітувала колег перейти на бік окупантів у 2014 році. Її дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 15 років.
 
До окупації півострова обвинувачена займала посаду начальника управління по роботі з особовим складом ГУМВС України в АР Крим. Пізніше, вона зрадила присязі на вірність українському народові, прийняла пропозицію ворога та зайняла посаду окупаційного начальника управління по роботі з особовим складом Міністерства внутрішніх справ Республіки Крим.
 
Жінка відразу розпочала агітаційну політику серед колег з пропозицією перейти на службу до незаконно створеного окупаційного «Міністерства внутрішніх справ по Республіці Крим».
 
Таким чином, обвинувачена, представляючи інтереси ворога, сприяла становленню та функціонуванню органів внутрішніх справ РФ на півострові. Її умисні дії призвели до посилення окупаційного режиму держави-агресора в Криму. 
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

 

кількість переглядів: 740