Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
09.02.2024

Незаконні перевезення награбованого українського збіжжя: підозрюється російський капітан судна

Прокуратура автономії повідомила про підозру російському капітану судна, що здійснював незаконні перевезення награбованого на окупованих територіях зерна.
 

Встановлено, що протягом червня 2023 року російський капітан, керуючи судном «АЛЬФА М», здійснив 4 незаконні рейси на/з окупованої території півострова. Зокрема, заходи до закритого Севастопольського морського торговельного порту. 
 
Усвідомлюючи протиправність своїх дій та маючи на меті їх приховати, громадянин РФ періодично вимикав «AIS» (Автоматична ідентифікаційна система) та вносив до неї фіктивні відомості щодо курсу судна, яке прямувало нібито в порти РФ, а не в закриті морські порти окупованого півострова.
 
Дії підозрюваного кваліфіковано як порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї (ч. 2 ст. 332-1 КК України) та загрожує від трьох до п’яти років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ СБУ в АР Крим


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя
 

кількість переглядів: 418