Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
13.02.2024

Виправдовування війни в Україні: прокуратура автономії повідомила про підозру «журналістці» окупаційного телеканалу «Міллет»

Прокуратура автономії повідомила про підозру кореспондентці та ведучій пропагандистського телеканалу «Міллет». 
 
У авторській програмі підозрювана публічно підтримує незаконні дії окупантів. Зокрема, щодо повномасштабного вторгнення РФ на територію України, представляючи збройну агресію як «благородну» та «оборонну». 
 
«Ведуча» систематично просуває пропагандистські наративи РФ та сприяє створенню «позитивного ефекту» від вторгнення на територію суверенної й незалежної держави, виправдовуючи у такий спосіб збройну агресію ворога.
 
Дії «журналістки» кваліфіковано як колабораційна діяльність та виправдовуванння, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників (ч. 6 ст. 111-1 , ч. 3 ст. 436-2 КК України). Їй загрожує до 12 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в АР Крим та м. Севастополі
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

 

кількість переглядів: 327