Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
16.02.2024

Незаконні перевезення з РФ до Криму: про підозру повідомлено двом гендиректорам російських авіакомпаній

Прокуратура автономії повідомила про підозру двом гендиректорам російських авіакомпаній «Газпром авіа» та «Костромське авіапідприємство». Їх дії кваліфіковано як незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає до 9 років позбавлення волі. 
 

Слідство встановило, що підозрювані, громадяни РФ, починаючи з 2014 року організували регулярні незаконні рейси з Росії до закритого міжнародного аеропорту «Сімферополь». Зокрема, перельоти здійснювались із таких міст як Анапа, Бєлгород Кострома та ін. За керівництва одного з гендиректорів, у нелегальних авіасполученнях було залучено понад 20 повітряних суден. 
 

Під час планування пасажирських перевезень компанії підтримували зв’язок із Росавіацією для подальшого погодження та затвердження незаконних польотів суден.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в АР Крим та м. Севастополі
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 


Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

кількість переглядів: 200