Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
20.02.2024

Колабораційна діяльність: про підозру повідомлено 14 підприємцям із Криму 

Прокуратура автономії повідомила про підозру 14 підприємцям із Криму, які ведуть господарську діяльність у співпраці з ворогом. Їх дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.
 

Діяльність підозрюваних спрямована на забезпечення функціонування окупаційних органів влади в Криму.  
 

Зокрема, троє із підозрюваних займаються будівельним бізнесом й забезпечували житлом працівників окупаційного слідчого комітету та прокуратури Республіки Крим. Інші співпрацювали також з окупаційними кримськими установами, у тому числі з МВС та МНС РК, а також з управлінням федеральної служби виконання покарань по Республіці Крим та м. Севастополі тощо. 
 

Йдеться про ТОВ: «СК Косоль-Строй ЛТД», «Навчально-курсовий комбінат житлово-комунального господарства», «Торговий дім «Автопродукт», «Розквіт», «ТУ БІ СОФТ», «ФІРМА ЛЕДІ +», «Спеціалізований забудовник будівельна компанія Статус «Жовтий Діамант»», «Зодіак-Альфа», «Будівельна компанія «БУЮК-АС»» та «АВТОДЕЛЬ ГАЗ».
 
Досудові розслідування здійснюються СУ ГУ СБУ в АР Крим
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

кількість переглядів: 237