Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
20.02.2024

10 років російської агресії: український шлях до справедливості

Лютий 2014 року. На Майдані Незалежності у м. Києві тривають розстріли Героїв Небесної Сотні, а на півдні України РФ розпочинає окупацію Кримського півострова. 
 
10 років триває російська агресія і стільки ж років Україна бореться за справедливість. 2014 рік став випробуванням та своєрідним викликом, зокрема й для правоохоронної та судової систем України. 
 
 
Прокуратура автономії після 2014 року пройшла складний, але цікавий шлях. Від, здебільшого, формальної роботи до ефективного відомства, яке без доступу до території забезпечує притягнення до кримінальної відповідальності зрадників, колаборантів, воєнних злочинців, співпрацює з МКС та багато іншого. Ми заручились допомогою національних й міжнародних громадських організацій, експертів та інший партнерів для того, щоб повністю змінити підхід до роботи. Спільно, ми розробили методологію розслідування воєнних злочинів, яка дозволила фіксувати та розслідувати кожен злочин держави-агресора. Десять років окупації Кримського півострова усі свої зусилля ворог спрямовував на дискредитацію та переслідування кримчан. Мішенню стають ті, хто не змирилися з беззаконням і терором, однак попри систематичні репресії, люди на півострові продовжують увесь цей час чинити спротив, – зазначив перший заступник керівника прокуратури автономії Віталій Секретар у медіамарафоні Коаліції «Україна. П’ята ранку».
 
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

кількість переглядів: 202