Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
27.02.2024

«Повномасштабне вторгнення наблизило нас до питання деокупації півострова найбільше за всі роки», - Ігор Поночовний

Повномасштабне вторгнення наблизило нас до питання деокупації півострова найбільше за всі роки: коли вся країна побачила міць наших Збройних сил, всі повірили, що ми зможемо нарешті повернутись у Крим. 
 

Про це зазначив керівник Ігор Поночовний на форумі «26-2-14: Війна почалась у Криму», організованим Представництвом Президента України в Автономній Республіці Крим. 
 

Для того, щоб правоохоронні органи, прокуратура та судова влада без проблем змогли відновити роботу на півострові, ми маємо напрацювати відповідні механізми. У зв’язку з цим Генеральним прокурором створена міжвідомча робоча група.
 
«Наразі ми разом із колегами та експертами працюємо по двох напрямках – це формування кадрового потенціалу для прокуратури, а також зміни до кримінального процесуального законодавства. 
Крім того, не менш важливим етапом у роботі відомства є забезпечення швидкого та ефективного правосуддя щодо злочинів періоду окупації. За попередніми даними, в окупаційних судах Криму перебуває близько 85 тисяч кримінальних справ, а з 2014 року окупанти розслідували понад 200 тисяч злочинів. Відповідно, на законодавчому рівні правоохоронці, прокуратура та органи судової влади мають отримати інструментарій, зокрема, для вирішення долі цих кримінальних справ», - наголосив прокурор Криму.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

кількість переглядів: 143