Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
28.02.2024

Сприяють проведенню «військово-патріотичного» виховання в окупованому Криму: підозрюються троє підприємців із Криму

Прокуратура автономії повідомила про підозру трьом приватним підприємцям з півострова, які забезпечують функціонування «Кримпатріотцентру». Їх дії кваліфіковано як колабораційна діяльність (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає від трьох до п’яти років ув’язнення.

  
У 2023 році троє підозрюваних уклали контракт та почали забезпечувати функціонування окупаційного Регіонального центру з підготовки до військової служби та військово-патріотичного виховання («Кримпатріотцентр»), бюджетну установу освіти на окупованому півострові.
 
Центр створений окупаційним Міністерством освіти, науки і молоді Республіки Крим. Серед основних напрямів його діяльності - пропаганда військової служби в армії РФ серед української молоді на півострові, здійснення серед дітей і підлітків заходів «військово-патріотичного виховання», підготовка з основ військової служби в освітніх установах і навчальних закладах. У свою чергу підозрювані забезпечували «Кримпатріотцентр» необхідним для проведення військового навчання громадян.
 

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

кількість переглядів: 189