Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
11.03.2024

Незаконне переправлення військовозобов’язаних через державний кордон: судитимуть двох українців 

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох українців, які організували канал незаконного виїзду за межі держави чоловіків призовного віку (ч. 2 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.  
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що один з обвинувачених організував, а інший реалізував схему з переправлення через державний кордон військовозобов’язаних чоловіків під виглядом виїзду для отримання гуманітарної допомоги за кордоном.
 
Використовуючи назву одного з благодійних фондів, обвинувачені підшукували охочих скористатись такими «послугами», займалися збором необхідних документів, в тому числі, шляхом їх підробки. 
 

Надалі таких чоловіків оформлювали водіями волонтерських вантажівок громадської організації, які нібито виконують доставку гуманітарної допомоги для забезпечення потреб цивільного та військового населення. Потім їх персональні дані вносили до електронної системи «Шлях», що давало підстави для виїзду за межі України. 
 
Досудове розслідування здійснювалось ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі за оперативного супроводу ГУ «І» ДЗНД СБУ
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя 

кількість переглядів: 142