Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
08.03.2024

Воєнний злочин: вирок отримав учасник російської агресії з позивним «Бес», який катував активістів «Автомайдану» на півострові

За публічного обвинувачення прокуратури автономії заочний вирок отримав громадянин РФ, який причетний до катування українців у Криму. Він був активним учасником подій окупації півострова, а пізніше став одним із ватажків незаконного збройного формування РФ, яке діяло на Донеччині. 
 

Його визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України), а також у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України) й засуджено до 12 років позбавлення волі. 
 

У березні 2014 року, у місті Сімферополі, під керівництвом засудженого його спільники викрали активістів, учасників «Автомайдану» та ув’язнили їх у військкоматі.
 

Усіх потерпілих утримували у непристосованих приміщеннях, із зав’язаними очима, без належного харчування та зв’язку з близькими. До деяких з них засуджений особисто застосовував погрози, тортури, насильство та наносив тілесні ушкодження.

Незаконне затримання громадян відбулося через їх проукраїнську позицію, спротив окупації півострова та перешкоджання у проведенні незаконного референдуму.
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

кількість переглядів: 146