Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
12.03.2024

Державна зрада: підозрюється перший ексзаступник начальника «Східно-Чорноморської рибоохорони» 

Прокуратура автономії повідомила про підозру колишньому першому заступнику начальника «Східно-Чорноморської рибоохорони», територіального органу Держрибагентства України. Його дії кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі. 
 
Встановлено, що після окупації півострова підозрюваний зрадив присязі на вірність українському народові та почав будувати кар’єру в незаконно утвореному в Криму підрозділі Федерального агентства по рибальству РФ.  
 
Зокрема, у серпні 2014 року перейшов працювати до окупаційного «Кримського відділу державного контролю, нагляду та охорони водних біологічних ресурсів Азово-Чорноморського територіального управління Федерального агентства по рибальству», пізніше обійнявши посаду начальника відділу.
 
Таким чином, підозрюваний виконував функції представника влади країни-агресора, чим забезпечив функціонування та зміцнення окупаційної адміністрації на півострові, надав іноземній державі та її представникам допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

кількість переглядів: 157