Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
18.03.2024

Сприяли функціонуванню окупаційної влади: засуджено директора та бухгалтера кримського підприємства

За публічного обвинувачення прокуратури автономії винесено заочний вирок комерційному директору та бухгалтеру ООО «Фирма «ТЭС», що діє на півострові. Їх визнано винними у колабораційній діяльності, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 КК України). 
 
Прокурори в суді довели, що у грудні 2022 року директор підприємства уклав контракт з окупаційним «Кримським лінійним управлінням МВС Росії на транспорті» щодо передачі паливо-мастильних матеріалів на загальну суму понад 5,5 мільйонів російських рублів. 
 
Виконання фінансово-господарських операцій здійснювалось бухгалтером підприємства відповідно до законодавства РФ. 
 
Таким чином, засуджені проводили господарську діяльність у взаємодії з державою-агресором, а саме з її незаконним органом влади, створеним на тимчасово окупованій території півострова. 
 
Директор ООО «Фирма «ТЭС» отримав покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки, бухгалтер – на 3 роки, з конфіскацією майна. Також їх позбавлено права обіймати посади, пов’язані із державною службою та місцевим самоврядуванням, та займатися господарською діяльністю на 10 років.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в АР Крим

Пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя
 

кількість переглядів: 134