Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
19.03.2024

Незаконні морські перевезення з Криму до РФ: підозрюється капітан російського судна

За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру капітану вантажно-пасажирського парому «Посейдон Експрес». Його дії кваліфіковано як незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає від 5 до 7 років позбавлення волі.
 
 
За даними слідства, у червні 2014 року підозрюваний, всупереч українському законодавству, неодноразово здійснював перевезення осіб, а також транспортування автомобільної техніки, яку вони з екіпажом судна супроводжували, через державний кордон України – з тимчасово закритого Феодосійського морського торговельного порту до Новоросійського морського порту та у зворотному напрямку.
 
 
Нагадаємо, що у зв’язку з тимчасовою окупацією РФ півострова Крим, з квітня 2014 року міжнародний цілодобовий пункт пропуску – Феодосійський морський торговельний порт закрито, а підрозділи Державної прикордонної служби України в Криму передислоковані на материкову частину України. 
 
 
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в АР Крим та місті Севастополі
 
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

 
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя
 

кількість переглядів: 136