Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
25.03.2024

Зрадив державу: до 14 років позбавлення волі засуджено колишнього депутата кримського парламенту

За публічного обвинувачення прокуратури автономії суд визнав колишнього депутата Верховної Ради АР Крим 6 скликання винним у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). Його заочно засуджено до 14 років позбавлення волі. 
 
Прокурори довели, що у березні 2014 року засуджений, спільно з іншими депутатами кримського парламенту, для приховання факту та легітимізації окупації півострова збройними силами РФ, проголосував за незаконне рішення щодо прийняття постанови «Про декларацію про незалежність АР Крим та м. Севастополя», яка у майбутньому передбачала «входження півострова до складу РФ».
 
Крім того, у липні 2014 року взяв участь у засіданні незаконно створеного органу «Державна Рада Республіки Крим» та віддав голос за закон «Про структуру та найменування органів місцевого самоврядування в Республіці Крим, чисельність, рядки повноважень та дату проведення виборів депутатів представницьких органів муніципальних утворень першого скликання в Республіці Крим». 
 
Своїми рішеннями засуджений надав допомогу РФ у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду її суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності. 
 
Зазначимо, що у 2010 році його було обрано депутатом Верховної Ради АР Крим 6 скликання від «Партії регіонів». Крім того, відповідно до Указу Президента України від 24 серпня 2012  року «за визначний особистий внесок у зміцнення промислового потенціалу України, виробництво конкурентоспроможної продукції, впровадження високоефективних форм господарювання», отримав звання «Герой України». 
 
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

кількість переглядів: 152