Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
02.04.2024

Судитимуть «похідного отамана» НЗФ «Союз козаків Феодосійського регіону»

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт щодо громадянина України, учасника НЗФ «Союз козаків Феодосійського регіону», яке діяло на півострові під час активної фази його окупації. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
Дії обвинуваченого кваліфіковано як: 
• посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України);
• державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України);
• участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 260 КК України).
 
Встановлено, що у лютому 2014 року обвинувачений добровільно вступив до лав керованого та фінансованого РФ незаконного збройного формування «Союз козаків Феодосійського регіону» у статусі «похідного отамана». 
 
З метою усунення перешкод в окупації півострова, обвинувачений здійснив ряд дій, спрямованих на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості України. Зокрема, у лютому-березні 2014 року брав активну участь у блокуванні пункту пропуску «Крим» ДПС України, військового аеродрому Кіровське, 1-го окремого Феодосійського батальйону морської піхоти Військово-морських сил України, які в подальшому були захоплені та взяті під контроль військами РФ. 
 
«За заслуги» перед окупантами обвинуваченого було нагороджено медаллю «За захист Криму».
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось СУ ГУНП в АР Крим та м. Севастополі
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

кількість переглядів: 133