Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
25.04.2024

За пособництво державі-агресору судитимуть помічницю «депутата з Криму»

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт щодо помічниці окупаційного депутата Ялтинської міськради, яка систематично допомагає армії ворога. Її дії кваліфіковано як пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.
 
Встановлено, що з вересня 2022 року громадянка України в Криму почала активно займатись «волонтерською діяльністю», спрямованою на підтримку збройних сил РФ. 
 
Так, обвинувачена організувала збори та передачу матеріальних ресурсів російським військовим, які ведуть бойові дії проти України. На своїх сторінках у соціальних мережах неодноразово публікувала інформацію про «відкриття на півострові пунктів прийому благодійної допомоги» та «звіти» про «волонтерську діяльність».
 
Зокрема, збройним формуванням держави-агресора, які дислокувались на окупованих частинах Запорізької та Херсонської областей, було передано автотранспортні засоби, комплектуючі до зброї, військове екіпірування, прилади нічного бачення, генератори, пристрої радіолокаційної боротьби та інше.
 
Оскільки обвинувачена переховується від правоохоронних органів на тимчасово окупованій території , щодо неї здійснювалося спеціальне досудове розслідування. Також вона оголошена в розшук та судом стосовно неї обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в АР Крим
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя
 

кількість переглядів: 69