Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
29.04.2024

Прокурора-зрадника заочно засуджено до 13 років позбавлення волі

За публічного обвинувачення прокуратури автономії заочно засуджено колишнього заступника Сімферопольського міжрайонного прокурора з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері. Його визнано винним у вчиненні державної зради (ч.  1 ст. 111 КК України) та призначено покарання – 13 років позбавлення волі.

Прокурорами в суді доведено, що після окупації півострова засуджений зрадив присязі на вірність народу України та перейшов на службу до ворога. У березні 2014 року він обійняв посаду «заступника прокурора Сімферопольської міжрайонної природоохоронної прокуратури Республіки Крим». 

Нехтуючи вимогами Конституції та законів України, засуджений виконував незаконні накази та розпорядження  «керівництва» «прокуратури Республіки Крим», забезпечуючи функціонування окупаційних органів прокуратури на півострові.

Своїми діями «прокурор» допомагав країні-агресору та її представникам у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду її суверенітету та територіальній цілісності. 
 
Наразі, за підтримання обвинувачення прокуратурою автономії, засуджено 5 колишніх прокурорів-зрадників з Криму, діяльність яких призвела до посилення заходів окупації півострова.

Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя

кількість переглядів: 128